Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


144000 kiválasztott. Jelenések könyve 7: 4

144 ezer kiválasztott.  Jelenések könyve 7: 4

 

 

 Jel 7,4 - Ekkor hallottam a megjelöltek számát: száznegyvennégyezren voltak Izrael fiainak minden törzséből:

 

 

 

 

Kérdező: 2. Valóban csak 144 ezer kiválasztott lesz a földön?

HANG: 2. Szó sincs róla, hogy szó szerint lehetne venni a JELENÉSEK könyvének szavait, számait! A Jelenések könyve, csakúgy, mint a többi bibliai könyv, csak akkor segít benneteket Felém, ha az Én tanításomat, amelyek az evangéliumokban föllelhetők, alátámasztja, megvilágítja, de semmiképpen nem kiegészíti! 23 / 2313.

 

 

Kérdező: A Jelenések könyvében található kijelentéseknek a tartalmáról...

HANG: Szó sincs arról, hogy a valóságban van vagy lesz 144000 kiválasztott! Csupán arról van szó, hogy a Jelenések könyve nagyon alkalmas arra, hogy - bizonyos speciális hitek a ködös misztikában halászva, statisztikailag is bizonyíthatóan nagy eredményekkel hitegetve - megtévesszék a hiszékenyeket, akik könnyen lemondanak arról az alapalázatról, amely nélkül üdvösség, tehát újjászületés nem létezhet. (Alapalázat = Mindenkor nyitottság a JOBB irányában).

    Ebben a világban lesz ugyan világvége, de Isten mindenkor teremtő Isten marad. Ő a szellemi lények teremtését soha nem fogja abbahagyni. Istenben soha nem volt, soha nem is lesz változás!

    A Jelenések könyvének, mint szimbolikus képhalmaznak magyarázata csak azoknak és akkor ad építő jellegű felismeréseket, amikor az egyes lelkek fejlődésére ezt a Szentlélek lehetővé teszi. Semmiképpen sem kiindulópont tehát a Jelenések könyve. A kiindulópont mindenkor a négy evangéliumom! Nem véletlen tehát, hogy e könyv az Újszövetségi Szentírás utolsó könyve.

    Az armageddoni háború a Meggidó völgyben szintén csak a speciális hit képviselőit izgatja, akik a hiszékeny emberek között e háború rémisztgetésével anyagi és evilági hatalmuk megerősítésén fáradoznak.

    Én, Jézus semmiféle speciális hit hirdetője nem voltam! Én azt az univerzális hitet hirdettem, képviseltem, éltem elétek, amely szerint mindenkinek joga van embernek hinni önmagát, és joggal elvárhatja mindenkitől, hogy őt embernek nézzék mások. Ugyanakkor mindenkinek kötelessége a másik embert is embernek nézni, függetlenül attól, hogy milyen a bőre színe, milyen nemhez, valláshoz, nemzethez, korhoz tartozik. Sőt függetlenül attól is, hogy beteg vagy egészséges, szenvedélybeteg, drogos, vagy szabad minden szenvedélytől.

    Részemről csak ebben a HITBEN élők remélhetik azt az újjászületést, amely minden külső körülményt javukra fordít, és amely képes az üdvösséget biztosítani. Én vagyok az ÚT, az IGAZSÁG és az ÉLET! ÉN, és nem a Jelenések könyve! 39 / 4180.