Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Házi áldás. Házi oltár. Házszentelés.

Házi áldás.      

  

Kérdező:  5. A HÁZI ÁLDÁS hatására úgy gondolom, hogy baj van a hitemmel. Igaz ez?

HANG: 5. Baj van a hiteddel. A hitet csak gyakorlat által lehet növelni. De lehet növelni! El kell kezdened úgy élni, mintha hinnéd, hogy benned élek, mintha hinnéd, hogy látlak, hallom szavaidat, mintha hinnéd, hogy Én azért vagyok, hogy segítségedre legyek. Így tudod magadban növelni a hitet.

   A hittel nagy baj van jelenleg a Földön. Mivel kevesen hisznek, ezért sokan lesznek hiszékenyek, babonásak. Ez pedig nem vezet jóra, mert nem teszi lehetővé Számomra azt, hogy hatékonyan tudjak működni bennetek és általatok.

   Bizony, az igazi hit, melyet Én joggal várok el tőletek, mindig a szeretet irányában áraszt erőt. Tehát hol hit, ott szeretet. Hol szeretet, ott béke, hol béke, ott áldás, hol áldás, ott Isten, hol Isten, ott szükség nincsen!  6 /501

 

 

Házi oltár

 

Kérdező: 3. Házi oltárról kérek véleményt.

HANG: 3. A házi oltár, a szentképek, a szobrok és hasonló tárgyak, amelyek arra hívják fel figyelmeteket, hogy együvé tartozunk, nemhogy nem ártanak, hanem kifejezetten kegyelmi eszközök, mivel közelebb kerülhettek ezek által Hozzám. A helyes ima, tehát lelkednek felemelése Hozzám, gyakran könnyebben lehetséges ilyen szentképek, szobrok, Rám emlékeztető tárgyak által, mint nélkülük. Ezeknek semmi köze a bálványimádáshoz. Aki bálványimádónak mondja azt, aki édesanyja fényképét megcsókolja, az lélekben még nagyon lekorlátozott, összekötözött ember. Azok a felekezetek, amelyek tiltják az ilyen képek, szobrok előtti imákat, azért tiltják, mert irányítói olyan szomorú tapasztalatokat szereztek e téren, hogy így látják jónak. Valóban vannak olyanok, akik pótcselekvésnek használják a szentek, szentképek, szobrok tiszteletét, s nem eszköznek a szeretet növelésére.

   Ne feledd! Minden rossz, egy elrontott jó! Aki jól használja e képeket, szobrokat, az nem bálványimádó, hanem bölcs ember, aki megfelelő eszközök által el akar jutni ahhoz a célhoz, amely azonos Velem!

  Okosan teszed hát, ha kis házi oltárod előtt lelkedet Hozzám, Édesanyámhoz, angyalokhoz és azokhoz emeled, akikre ezek a tárgyak téged emlékeztetnek. Természetesen mindenütt lehet imádkozni, de mindaz, ami elősegíti az áhítatos hangulatot, csak jó szolgálatot tesz, ha használod ezeket!  17 /1686

           

 

Házszentelés

 

Kérdező: 1. Nyugtalanítanak éjszakai kopogások.

              2. Szeretném megszenteltetni a lakásomat.

HANG: 1. Nem elégedhetsz meg tüneti kezeléssel. Az imák, a keresztvetések, a szenteltvíz használata, a házszentelések, ezek mind-mind csupán tüneti kezelések. Jók ezek, de nem szabad ezekre tenni a hangsúlyt. Most megmondom neked, hogy mi a lényeg.

   Gyermekem! A szellemvilág keresztül-kasul jár benneteket állandóan. Éjjel-nappal benne éltek a szellemvilág birodalmában, mint a hal a vízben. Akárcsak fizikailag a rádió hullámainak tengerében.

   A rossz szellemektől nem kell félned, ha Hozzám tartozol. Inkább ők félnek tőled, mert te a Győztes oldalán állsz! Hozzám könnyű tartozni. Csak annyit kell mondanod, hogy elfogadsz Engem uradnak, szabadítódnak.

   Ha ennyi reggeli imád van, akkor már olyan vagy a rossz szellemek számára, mint a szúnyogok számára az, aki bekente magát szúnyogirtóval. A szúnyogok dünnyöghetnek körülette, de rá nem szállhatnak. Ez természetük parancsa! Ha Belém öltöztél az előbb említett reggeli fohásszal, akkor a szellemvilág természetének parancsa az, hogy csak azok jöhetnek közeledbe, akik Engem is, téged is szeretnek!

   Egyszerűen nem kell foglalkoznod a kopogásokkal. Legfeljebb annyit, hogy eszedbe juttassa: Dicsőítened kell Istent. Ha ezt teszed, akkor a rossz szellemek sohasem fognak kopogni. Bolondok lennének önmaguk ellen dolgozni.

   Ha pedig mégis van kopogás, annak ellenére, hogy dicsőíted Istent, akkor az vagy valóban hőingadozás következménye, vagy a jó szellemek jelenlétének igazolása. Ez tehát csak megnyugtathat, mivel felhívják figyelmedet arra, hogy nem vagy egyedül, hogy jó társaságban vagy.

   2. Lakásodat te is megszentelheted! Nem kell mást tenned, mint szenteltvízzel meghintened a négy égtáj felé a szobádat az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében! Szenteltvízhez könnyű hozzájutni.

   Drága Gyermekem! Örülj Nekem! Függetlenül attól, hogy van kopogás, vagy nincs kopogás. Én vagyok! És, mint tudod, nemcsak vagyok, hanem érted vagyok veled, benned!  13 /1150

           

 

Kérdező: 2. Felkértek, hogy járjak hitoktatói tanfolyamra. Jónak tartja ezt a HANG? Van tévedés a hivatalos katolikus tanításban?      

HANG: 2. Hitoktatói tanfolyamra csak az járjon, akinek e téren nincs kérdőjel a lelkében. Akinek van, mint neked, az ne járjon! Ilyen döntést nem szabad bizonytalan lelkiismerettel tenni! Tőlem ne várd, hogy e téren eloszlassam benned a bizonytalanságot!

   Minden egyházban sok tévedés van. Ahol emberek képviselnek valamit, ott ez bizony előfordul. Most nem csupán olyan tévedésre gondolok, hogy különböző cafrangokat osztogatnak egymásnak a főtisztelendő hatalmasságok. Ezekhez Nekem semmi közöm nincs. Olyanokra is, mint a tévedhetetlenség helytelen használata, a Mária-jelenések részben elszabotálása, részbeni eltúlzása, a szentségi szertartások objektív hatásának elvárása, ellentétben a gyakorlatban megmutatkozó valósággal, az ellenségszeretet elhallgatása, a fegyverek, zászlók, soviniszta jelvények, stb. megáldása, és még sorolhatnám a különböző szentelmények használatának babonás eltűrését, sőt szorgalmazását! (Pl. a papokat gazdagító házszentelések favorizálását.)  15 /1392